Artikeln om avtalet mellan klädkedjan H&M och Mäenpää Byggnads Ab, som ska bygga i Norra hamnen i Ekenäs, lockade mest läsare på webben förra veckan. Också fasanjakten i Norrby i Snappertuna intresserade många webbläsare.
Planerna i Norra hamnen i Ekenäs intresserar fortfarande våra webbläsare väldigt mycket. Nyheten om att klädeskedjan Hennes & Mauritz vill etablera sig i det planerade shoppingcentret Pier 25 lockade överlägset flest läsare förra veckan. H&M har undertecknat ett avtal med byggföretaget Mäenpää Byggnads Ab, som har ett avtal med staden om att bygga bostäder och affärsutrymmen i Norra hamnen.
Enligt Peter Tanzer, som är konsult åt Mäenpää Byggnads Ab, är avtalet med H&M avgörande för shoppingcentret och han tror att det kommer att locka till sig andra företag. Tiina Miettinen från H&M säger å sin sida att Västnyland redan länge har varit aktuellt för klädkedjan.
Artikeln debatteras flitigt på webben.
Yle Västnyland rapporterade förra veckan om fasanjakten på Norrby gård i Snappertuna och de problem som den förorsakar grannarna. Två av de totalt fem artiklarna finns med på topp fem listan för vecka 47. Artikeln om att polisen ser allvarligt på fasanjakten lockade näst mest läsare förra veckan. Kriminalöverkonstapel Henrik Westerlund säger att polisen har inlett en förundersökning och ska nu undersöka vem eller vilka som eventuellt har gjort sig skyldiga till lagbrott. Också den här artikeln har kommenterats flitigt på webben.
Den tredje mest lästa artikeln handlar om att skattemyndigheterna har fått upp ögonen för talkoarbete och utbyte av tjänster. Skatteförvaltningen har förnyat sina direktiv och nu anser man att till exempel företagsverksamhet i tidsbanker ska beskattas.
På fjärde plats på topp fem listan finns också en artikeln om fasanjakten i Norrby. Den handlar om att alla kanske inte vågar skriva under den namninsamling mot jakten som pågår i trakten. I artikeln berättar flera grannar om hur de har sett hagel regna ner i deras närhet.
Den femte mest lästa artikeln förra veckan handlar om hur Raseborg måste ta i med hårdhandskarna för att banta ner kostnaderna inom grundtryggheten. Det är främst inom tre områden som Raseborg har klart mera utgifter än andra kommuner och enligt grundtrygghetsnämndens ordförande Karl von Smitten kommer många invånare att på ett smärtsamt sätt känna av nedskärningarna. Enligt honom har Raseborg helt enkelt ordnat det för bra för sina invånare.